REL EXPO
9.00-17.00 REGISZTRÁCIÓ
9.00-17.00 SZAKMAI KIÁLLÍTÁS
9.30-10.00 MEGNYITÓ
- Agrárminisztérium
- Gáspár Ferenc, Bács-Kiskun vármegyei elnök
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun vármegyei szervezete - Fieszl Csaba, támogató egység vezető, szakmai igazgató
Herman Ottó Intézet, KAP Vidék- és Térségfejlesztési Támogató Egység - Grónay Andrea, ügyvezető
KDMFÜ Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
ARCCHAD projekt vezető partnere - Kujáni Katalin, elnök
Kislépték Egyesület
10.00-10.15 DÍJÁTADÓ
- Az Év Segítő Hatósági Szakembere díj
10.30-12.00 ELŐADÁSOK
- ARCCHAD Kistermelők támogatása az éghajlatváltozás okozta kihívások kezelésében – Határon átnyúló kapcsolatok a kistermelők támogatása céljából.
Lakó-Tóth Edit, vezető projektmenedzser
KDMFÜ Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
ARCCHAD projekt vezető partnere - Mi lesz veled Homokhátság? A klímaváltozás környezeti és társadalmi hatása a Homokhátság területén
Szalai Ádám, tudományos munkatárs
ELTE KRTK, Regionális Kutatások Intézete, Alföldi Tudományos Osztály - Nagyító alatt a helyi termékek világa – Kertész leszek, fát nevelek – Lehetőségek, irányok kistermelők számára
Kujáni Katalin, elnök
Kislépték Egyesület - Tervek, tapasztalatok – eszközajánló kistermelőknek (klímaváltozás és digitalizáció)
Lengyel László, elnök
Kertészek Egyesülete Zenta
12.00-12.30 KÉRDÉS-FELELEK BLOKK
12.00-14.00 EBÉDSZÜNET
12.30-13.50 ELŐADÁSOK
- Az élelmiszereink valós értéke
Kálmán Zoltán, nagykövet, Magyarország korábbi állandó FAO képviselője
ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Világszervezete - Helyi élelmiszerrendszerek a Homokhátság déli részén – egy kutatás tapasztalatai
Benedek Zsófia, tudományos főmunkatárs
ELTE KRTK Közgazdaságtudományi Intézet agrárgazdaságtan és vidékfejlesztés kutatócsoport - Tájak, terroir, helyi értékek. Hogyan lesz érték a helyi termékből?
Eric Barraud, alapítványi főmegbízott
Crédit Agricole Alpes Provence Vállalati Alapítvány
Planète Terroirs Egyesület (alelnök)
13.50-14.00 KÉRDEZZ-FELELEK BLOKK
14.00-14.40 KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS
- Klímaváltozás kistermelői szemmel – esélyek, lehetőségek, eszközök
Moderátor: Kujáni Katalin, elnök – Kislépték Egyesület
Résztvevők: Az ARCCHAD projekt 4 mintafarmja
14.40-14.50 KÉRDEZZ-FELELEK BLOKK
14.50-15.30 KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS
- Nyitott Porták 2025 – tanulságok az első év alapján
Moderátor: Pócsi Gabriella, kelet-magyarországi LEADER szakértő – KAP-Hálózat, Vidék- és Térségfejlesztési Támogató Egység
Résztvevők: Nyitott Porta Napok 2025 koordináló szervezete és térségi szervezői
15.30-15.40 KÉRDEZZ-FELELEK BLOKK
15.40-16.20 KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS
- Gasztroszemle – Gasztronómia és helyi termékek találkozása
Moderátor: Benedek Zsófia, tudományos főmunkatárs – ELTE KRTK Közgazdaságtudományi Intézet agrárgazdaságtan és vidékfejlesztés kutatócsoport
Résztvevők: Termelők és gasztronómiai szereplők
16.20-16.30 KÉRDEZZ-FELELEK BLOKK
16.30 A KONFERENCIA ZÁRÁSA
- Város Jakabszállás


