REL EXPO

Dátum

2025. nov. 13

Idő

Egész nap

Címkék

Nemzetközi események

REL EXPO

9.00-17.00 REGISZTRÁCIÓ

9.00-17.00 SZAKMAI KIÁLLÍTÁS

9.30-10.00 MEGNYITÓ

  • Agrárminisztérium
  • Gáspár Ferenc, Bács-Kiskun vármegyei elnök
    Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun vármegyei szervezete
  • Fieszl Csaba, támogató egység vezető, szakmai igazgató
    Herman Ottó Intézet, KAP Vidék- és Térségfejlesztési Támogató Egység
  • Grónay Andrea, ügyvezető
    KDMFÜ Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
    ARCCHAD projekt vezető partnere
  • Kujáni Katalin, elnök
    Kislépték Egyesület

10.00-10.15 DÍJÁTADÓ

  • Az Év Segítő Hatósági Szakembere díj

10.30-12.00 ELŐADÁSOK

  • ARCCHAD Kistermelők támogatása az éghajlatváltozás okozta kihívások kezelésében – Határon átnyúló kapcsolatok a kistermelők támogatása céljából.
    Lakó-Tóth Edit, vezető projektmenedzser
    KDMFÜ Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
    ARCCHAD projekt vezető partnere
  • Mi lesz veled Homokhátság? A klímaváltozás környezeti és társadalmi hatása a Homokhátság területén
    Szalai Ádám, tudományos munkatárs
    ELTE KRTK, Regionális Kutatások Intézete, Alföldi Tudományos Osztály
  • Nagyító alatt a helyi termékek világa – Kertész leszek, fát nevelek – Lehetőségek, irányok kistermelők számára
    Kujáni Katalin, elnök
    Kislépték Egyesület
  • Tervek, tapasztalatok – eszközajánló kistermelőknek (klímaváltozás és digitalizáció)
    Lengyel László, elnök
    Kertészek Egyesülete Zenta

12.00-12.30 KÉRDÉS-FELELEK BLOKK

12.00-14.00 EBÉDSZÜNET 

12.30-13.50 ELŐADÁSOK

  • Az élelmiszereink valós értéke
    Kálmán Zoltán
    , nagykövet, Magyarország korábbi állandó FAO képviselője
    ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Világszervezete
  • Helyi élelmiszerrendszerek a Homokhátság déli részén – egy kutatás tapasztalatai
    Benedek Zsófia, tudományos főmunkatárs
    ELTE KRTK Közgazdaságtudományi Intézet agrárgazdaságtan és vidékfejlesztés kutatócsoport
  • Tájak, terroir, helyi értékek. Hogyan lesz érték a helyi termékből?
    Eric Barraud, alapítványi főmegbízott
    Crédit Agricole Alpes Provence Vállalati Alapítvány
    Planète Terroirs Egyesület (alelnök)

13.50-14.00 KÉRDEZZ-FELELEK BLOKK

14.00-14.40 KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS

  • Klímaváltozás kistermelői szemmel – esélyek, lehetőségek, eszközök
    Moderátor: Kujáni Katalin, elnök – Kislépték Egyesület
    Résztvevők: Az ARCCHAD projekt 4 mintafarmja

14.40-14.50 KÉRDEZZ-FELELEK BLOKK

14.50-15.30 KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS

  • Nyitott Porták 2025 – tanulságok az első év alapján
    Moderátor: Pócsi Gabriella, kelet-magyarországi LEADER szakértő – KAP-Hálózat, Vidék- és Térségfejlesztési Támogató Egység
    Résztvevők: Nyitott Porta Napok 2025 koordináló szervezete és térségi szervezői

15.30-15.40 KÉRDEZZ-FELELEK BLOKK

15.40-16.20 KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS

  • Gasztroszemle – Gasztronómia és helyi termékek találkozása
    Moderátor: Benedek Zsófia, tudományos főmunkatárs – ELTE KRTK Közgazdaságtudományi Intézet agrárgazdaságtan és vidékfejlesztés kutatócsoport
    Résztvevők: Termelők és gasztronómiai szereplők

16.20-16.30 KÉRDEZZ-FELELEK BLOKK

16.30 A KONFERENCIA ZÁRÁSA

  • Város Jakabszállás
Címkék: , , ,
ITE
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.